У МВФ підтвердили готовність надати Україні перший транш

29.11.2018 12:30   -
Автор:

Міжнародний валютний фонд (МВФ) позитивно оцінює перспективи взаємодії з Україною, незважаючи на введення воєнного стану.
Про це пише «Тoday.ua», повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
Очільниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком підтвердила виконання попередніх умов для надання Україні чергового траншу.
«У мене сьогодні була конструктивна розмова з президентом Порошенко, у якій ми обговорили стан угоди stand-by. Президент поінформував мене про основні показники бюджету на 2019 рік, який нещодавно був схвалений парламентом і який наразі розглядають співробітники МВФ. Його попередня оцінка є задовільною, тож ми очікуємо, що цей процес незабаром завершиться», — заявила очільниця фонду.
У МВФ повідомили, що після 10 грудня вони приймуть рішення по першому траншу, коли українська влада виконає всі підготовчі заходи.
Нагадаємо, ключовою вимогою МВФ для затвердження нової програми stand-by для України та виділення першого траншу було ухвалення бюджету на 2019 рік. Україна виконала цю вимогу, ухваливши бюджет 23 листопада.