У містах та районах знайдуть відповідальних за поміч бійцям АТО та їх сім’ям

16.06.2015 10:07   -
Автор:

Голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко доручив міським головам та головам районних державних адміністрацій протягом тижня визначити координаторів роботи з надання практичної допомоги бійцям АТО та членам їх сімей у питанні захисту їх законних інтересів та прав.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«У тижневий термін міські голови та голови районних державних адміністрацій мають визначити координаторів роботи з надання практичної допомоги бійцям АТО та їх сім’ям. Соціальне забезпечення та захист, отримання статусу учасника бойових дій, виділення земельних ділянок, інші пільги – ці питання повинні розглядатися в найкоротші строки», – підкреслив Валентин Резніченко.
Голова ОДА також доручив забезпечити максимально широке інформування органів соціального захисту, волонтерських центрів та громадських організацій щодо цих призначень.
«Учасники АТО повинні знати тих, хто безпосередньо керує цим процесом. Питання допомоги цим категоріям населення буде знаходитися під жорстким контролем облдержадміністрації – це важливий для нас пріоритет. Люди, які ризикують власним здоров’ям та життям повинні в повному обсязі отримувати все, що гарантує держава», – наголосив Валентин Резніченко.
Читайте також: Олейник: «У «Оппозиционного блока» не так хороши дела, как кажутся»
Довідка.
На Дніпропетровщині до мирного життя з АТО повернулося близько 5 тисяч військовослужбовців. Військові, які мають статус учасника бойових дій, можуть отримати безкоштовну освіту, пільги на комунальні платежі, оздоровлення дітей тощо.