У мерії Дніпра ухвалили програму українізації міста

15.11.2017 17:30   -
Автор:

Під час 26-ї чергової сесії міської ради Дніпра 15 листопада депутати ухвалили програму розвитку історії міста та місцевої ідентичності «З Україною в серці». Ініціатива розрахована на 3 роки.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Головна мета – підтримка дніпровської місцевої ідентичності, збереження українських традицій, українізація міського простору та опір російській агресії, зокрема, в галузі культури. На цьому неодноразово наголошував очільник Дніпра Борис Філатов.
Згідно з новою програмою хочуть заснувати музей історії Дніпра, а також музей археології та етнографії степової України. Тут демонструватимуть ранню історію міста та регіону.
Також у Дніпрі створять пересувні музейні експозиції, присвячені історичним подіям та видатним особистостям. Такі експозиції демонструватимуть, зокрема, у навчальних закладах, військових частинах і шпиталях.
Разом з тим, у місті також хочуть встановити низку пам’ятників. Так, в районі Новобогородицької фортеці має з’явитися постамент Івана Мазепи. Також планують спорудити пам’ятники князю Святославу, запорізьким козакам, діячам і подіям української історії.
Культурна галузь Дніпра поповниться також новими історико-культурними осередками. Серед них – комплекси «Стара Самарь», «Пересічин» і «Парк тоталітарного періоду».
Автори програми переконані: це допоможе підвищити туристичну привабливість міста та залучити нових інвесторів.