У Македонії стався вибух у лікарні для хворих на ковід: 14 осіб загинуло

09.09.2021 10:47   -

Міністр охорони здоров’я Північної Македонії Венко Філіпче написав у Twitter, що в лікарні Тетово сталася жахлива аварія і що в пожежі, яка охопила центр Ковід у місцевій лікарні, є постраждалі.

Щонайменше 14 людей загинули під час пожежі, яка охопила лікарню Ковід у центрі македонського міста Тетово, – повідомили також місцеві чиновники. За наявними даними, постраждалі були транспортовані до Скоп’є, але їх кількість поки не встановлено.

Пожежа спалахнула близько 21 години, її ліквідували сім пожежних машин із 30 пожежниками. Прем’єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив, що пожежу загасили, але нею було забрано кілька життів. Він висловив співчуття родинам загиблих у своєму акаунті у Facebook та повідомив, що розпочато розслідування.

Мер Тетово Теута Аріфі негайно прибув на місце аварії у лікарні і сказав, що “пожежа спалахнула дуже швидко”. “Я абсолютно шкодую про це. Там були хворі люди, які перебували на лікуванні“, – сказав Аріфі журналістам.

Модульні лікарні почали практикуватися в Македонії після спалаху пандемії Covid-19 як можливість збільшити місткість ліжок для лікування пацієнтів. Багато громадян критикували ці модульні заклади, заявляючи, що вони не є безпечними, тоді як міністр охорони здоров’я Венко Філіпче лише у суботу 04.09.2021 р. заявив, що обладнання таких закладів є менш дорогим, але безпечним.

Ми побачили, що ця модель дійсно хороша. За дуже короткий час ми виготовили палати для ковідних хворих, що означає, що ця модель швидка, ефективна, за короткий час ми покриваємо потреби на території міста Скоп’є, і немає іншої моделі, за якої буде зроблено десять об’єктів у 7 або 8 місяців. Міцні конструкції займають багато часу, вони набагато дорожчі, а ці модул енергоефективні“, – заявив раніше міністр охорони здоров’я Венко Філіпче.