У Львові голова ЖБК продавав неіснуючі квартири

30.06.2024 17:25   -

Голова правління житлово-будівельного кооперативу «Господар» співпрацював із злочинною групою, яка продавала неіснуючі квартири в житловому будинку, до якого ЖБК не мав стосунку. Про це повідомляє 49000.

За версією слідчих, він привласнив 663,1 тис. грн пайового внеску інвестора, який хотів придбати квартиру в одному з львівських ЖК. При цьому «Господар» жодного стосунку до будівництва цього комплексу не мав. Про це стало відомо з матеріалів справи, що оприлюднені в реєстрі судових рішень.

Як вказано в матеріалах справи, голова правління житлово-будівельного кооперативу «Господар», що зареєстрований у Львові на вул. Зеленій, 115б, співпрацював із злочинною групою, яка продавала неіснуючі квартири в житловому будинку, до якого ЖБК не мав стосунку. За версією слідства, у травні 2021 року він як посередник підписав договір із покупцем квартири в одному з львівських ЖК, в якому йшлося про сплату пайових внесків у ЖБК «Господар» та передачу у власність квартири площею 47,8 кв.м. При цьому, ЖБК не мав стосунку до будівництва цього житлового комплексу.

Після цього він передав інвестору фальшивий договір про сплату пайових внесків та квитанції, що засвідчували його вклад в купівлю квартири, а він натомість передав голові правління ЖБК 663,1 тис. грн. Ці гроші голова ЖБК на рахунок кооперативу не вніс, а розпорядився ними на власний розсуд.

17 червня 2024 року слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364-1, ч. 5 ст. 27 і ч. 3 ст. 190 ККУ. 25 червня Личаківський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Цю ухвалу оскаржити не можна.