У Києві пішли на компроміс з дніпропетровськими підприємцями, – Каміль Примаков

01.07.2015 16:09   -
Автор:

Сьогодні, 1 липня, Верховна Рада внесла зміни до Закону про використання касових апаратів. Парламент звільнив від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї доходи не перевищують 1 млн гривень. За прийняття законопроекту 1088 проголосували 248 народних депутатів.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу партії «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» в Дніпропетровську.
«Уряд прислухався до пропозицій дрібного бізнесу, зокрема взяло до уваги нещодавнє звернення дніпропетровських депутатів до Кабінету Міністрів і до Прем’єр-міністра України з проханням скасувати обов’язкове використання касових апаратів. Рішення звільнити від обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій всіх підприємців-“спрощенців” 1, 2 і 3 груп, у яких річний дохід не досягає 1 млн гривень, можна вважати компромісним. Нововведення не робить серйозного тиску на підприємців, але в той же час влаштовує МВФ», – коментує прийняті зміни Каміль Примаков, голова фракції «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» в Дніпропетровській міській раді.
Ухвалення рішення про використання касових апаратів призвело б до додаткових витрат на адміністрування підприємництва та зростання напруги в бізнес-середовищі. Як пояснює депутат Каміль Примаков, в середньому вартість одного касового апарата становить від 4 тис. грн, а його щомісячне обслуговування обійдеться мінімум в 150 грн.
Нагадаємо, що під час 64-ї сесії Дніпропетровської міської ради голова фракції «Солідарність» – Блок Петра Порошенка» Каміль Примаков звернувся до Кабінету Міністрів України і особисто до Арсенія Петровича Яценюка з вимогою внести зміни до закону України від 28 грудня 2014 року і звільнити підприємців 3-ї групи від використання касових апаратів.