У Київській області шахраї привласнювали квартири померлих

27.07.2024 18:57   -

На Київщині група шахраїв привласнювала квартири померлих, які підлягали передачі територіальній громаді як відумерла спадщина. Про це повідомляє 49000 з посиланням на прокуратуру.

Підозрювані підшукували об’єкти нерухомості, власники яких померли та не мали спадкоємців. Використовуючи документи, які містили недостовірні дані, вони доводили факт спільного проживання з померлими та оформлювали право власності на себе, або підставних осіб. Надалі продавали нерухомість добросовісним покупцям.

За такою схемою впродовж 2022-2023 років учасники шахрайської схеми заволоділи п’ятьма квартирами у місті Біла Церква загальною вартістю майже 4 млн грн. Три з них вони відчужили, на дві у ході досудового розслідування накладено арешт.

Восьми учасникам організованої групи, повідомлено про підозру за фактами шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України). Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Суд застосував до підозрюваних запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, як цілодобового, так і у нічний час доби. Прокуратура оскаржує рішення в апеляційному порядку вимагаючи для них тримання під вартою.