У Києві прокурор привласнив 4,2 млн грн, які фігурували як речовий доказ

15.06.2024 17:06   -

У Києві працівники ДБР повідомили про підозру прокурору однієї з районних окружних прокуратур міста. Було встановлено, що співробітник прокуратури привласнив мільйони грошей у гривневому еквіваленті, вилучених під час слідчих дій. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Державне бюро розслідувань.

Ще у серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо столичного приватного підприємства. Під час обшуків він вилучив у комерсанта 4 млн 242 тис. у різній валюті в гривневому еквіваленті. Але замість того, щоб передати гроші на належне збереження, прокурор забрав їх собі.

Після привласнення чужих грошей чоловік перестав ходити на роботу у прокуратуру та не з’являвся за адресою, вказаною як фактичне місце проживання.

ДБР встановило місцезнаходження прокурора та повідомило йому про підозру  у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Прокурори клопотали про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у сумі 4,2 млн грн. Але суд ухвалив рішення про застосування щодо нього особистого зобовʼязання. Прокуратура оскаржуватиме це рішення в апеляційному порядку.