У Києві попрощалися з першим президентом України Леонідом Кравчуком

17.05.2022 19:17   -

У Києві відбулася церемонія прощання з першим президентом України Леонідом Кравчуком. Йому було 88 років.

Про це пише Офіс президента.

Церемонія прощання відбувалася в Українському домі. На заході були присутні президент Володимир Зеленський та його дружина Олена.

«Леонід Макарович був тією людиною, до якої можна було звернутися по мудру пораду. Він завжди чув і розумів прагнення людей, навіть у найважчі моменти для нашої країни. Його внесок у формування незалежної України неоціненний. Як і зусилля з визнання нашої держави рівноправним учасником світових процесів і подолання наслідків тоталітаризму», — заявив Зеленський.

Також на церемонію прийшли й інші президенти країни: другий Леонід Кучма, третій Віктор Ющенко та п’ятий Петро Порошенко.

“Від нас іде не просто людина, а ціла епоха. Сьогодні Україна прощається із першим Президентом України Леонідом Кравчуком. Людиною, яка своїми зусиллями творила нашу Незалежність”, – сказав п’ятий Петро Порошенко.

Крім цього, на церемонії помітили багатьох інших відомих політиків і публічних діячів. Зокрема, перед церемонією на вході до Українського дому стояли мер Києва Віталій Кличко, брати Григорій та Ігор Суркіси, Олександр Мороз і міністр культури Олександр Ткаченко. На церемонії був присутній і голова парламенту Руслан Стефанчук.

Кравчука поховають на Байковому кладовищі в Києві.

Леонід Кравчук був президентом України з 5 грудня 1991 року до 19 липня 1994 року.

У липні 2020 року він очолив українську делегацію у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання війни на Донбасі.