У Києві підприємці незаконно заволоділи частиною підвалу житлового будинку і створили там м’ясний цех

25.08.2024 18:36   -

У Києві чотири підприємця та директор комунального підприємства незаконно заволоділи частиною підвалу житлового будинку вартістю 3,5 млн грн та влаштували там м’ясний цех. Посадовцю та підприємцям правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Київську міську прокуратуру.

“Підприємці взяли в оренду нежитлові приміщення на першому поверсі багатоквартирного житлового будинку по вул. Академіка Доброхотова у м. Києві. При цьому вони розуміли, що орендовані приміщення технічно поєднані з підвалом будинку, де знаходиться вантажний ліфт, окремий сходовий марш між нежитловими приміщеннями першого поверху і підвалу. Попри це, підприємці самовільно почали використовувати їх як цех з переробки та зберігання м’ясної продукції.

Згодом вони захотіли оформити право власності на цю частину нерухомості. Для цього “придбали” приміщення у чоловіка, який ніби то був їх власником, а насправді заволодів ними завдяки підробці документів.

Внаслідок таких дій нежитлові приміщення житлового будинку загальною площею понад 500 кв.м. вартістю 3,5 млн грн. вибули з комунальної власності”, – йдеться у повідомленні Київської міської прокуратури.

Директору КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва” повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Чотирьом підприємцям повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні частиною комунального приміщення за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.