У Кривому Розі знайшли плантацію конопель площею 2700 квадратних метрів

05.08.2021 11:22   -

Нацполіція у Дніпропетровській області повідомила про викриття величезної плантації наркотичної коноплі в Кривому Розі. Площа засіяної ділянки – 2700 квадратних метрів, на якій росло бльше 10 000 кущів наркотичної рослини.

Нарко-плантація у теплиці на 6 секцій із системою штучного поливу була облаштована в одному із приватних домогосподарст і її потужності дозволяли виготовляти наркотики в промислових масштабах.

За «агробізнесом» ретельно слідкували.  За наявною в оперативників інформацією, зрощений та підготовлений до збуту товар розповсюджувався гуртовими та роздрібними партіями як на території Дніпропетровської області, так і всієї України. 2 серпня оперативники, слідчі Криворізького відділу поліції, слідчого управління обласної поліції та патрульної поліції провели невідкладний обшук за місцем знаходження теплиць. Вилучили понад 10 тис. кущів конопель та готову до збуту продукцію. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» сягає 130 млн грн.“, – повідомили правоохоронці.

У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України вже затримали одну особу, яка наглядала за процесом. Наразі проводяться заходи по встановлення організаторів «агробізнесу» та його спільників. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжних заходів.