У Кривому Розі затримали керівника військкомату за вимагання хабарів

24.10.2021 10:38   -

1000 доларів США – таку суму у якості хабаря за непризов до армії вимагав у громадян керівник одного з військових комісаріатів у Кривому Розі. Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері було викрито та затримано начальника одного з місцевих відділів Криворізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, бездіяльності військової влади (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 426 КК України). За даними слідства, вказаний керівник підрозділу, за нездійснення призову на строкову військову службу у Збройні Сили України призовника, вимагав та одержав від нього неправомірну вигоду в сумі 1000 дол. США“, – йдеться у повідомленні.

22 жовтня, прямо під час скоєння злочину, начальника відділу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають слідчі дії, обшуки за місцем фактичного проживання та роботи затриманого. Крім того, військовослужбовцю готується повідомлення про підозру, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.