У Кривому Розі за “відмазування” від армії воєнкоми брали по тисячі доларів

05.10.2015 13:42   -
Автор:

В УБЕЗ повідомили про затримання трьох фігурантів групи воєнкомів-хабарників.
Про це Depo.Дніпро повідомляє з посиланням на коментар начальника управління протидії злочинам у сфері економіки в Дніпропетровській області Олега Золотоноші.
“Організатором даної злочинної групи був колишній військовий комісар у відставці, який залучив посередника – цивільну особу. Вступили у змову з деякими війьковими комісарами Криворізького гарнізону та вимагали по тисячі доларів від призовників за ухиляння від служби у збройних силах”, – заявив Олег Золотоноша.
За даними управління, за вересень задокументовано щонайменше 5 випадків отримання хабарів за ухиляння від служби, які воєнкоми отримували через посередників.
Читайте також: Не брать взятки должно быть модно, – Борис Филатов
“30 вересня у ході проведення 21 обшуку виявивли 10 тисяч доларів США, 40 тисяч гривень та 60 тисяч російських рублів. Три учасники організованої злочинної групи затримані – організатор, посередник та один із воєнкомів”, – повідолмив Олег Золотоноша.
За
Один із підозрюваних знаходиться під вартою із правом застави в розмірі 2 млн.грн. Двоє інших – під цілодобовим домашнім арештом. Правоохорнці продовжують розслідування і встановлення всіх фігурантів злочинної групи. Подробиці та схеми обіцяють оприлюднити протягом двох місяців.