У Кривому Розі поліція викрила “смотрящого”, який тримав під собою всю місцеву колонію

20.01.2022 18:40   -

Правоохоронці Дніпропетровської області викрили “авторитета” у Криворізькій установі виконання покарань – чоловік організував цілу злочинну систему, що охоплювала всю колонію.

Через своїх довірених осіб як на волі, так і в спецустанові, засуджений організував збір коштів для «общака». Крім того, з метою його поповнення, налагодили канали постачання наркотиків до колонії. В спецзакладі угруповання також організовувало різні азартні ігри, до яких змушували ув’язнених, заганяючи їх у борги.

Підозрюваний чоловік був раніше засуджений до довічного позбавлення волі за розстріл власника будівельного торговельного центру, тож йому і втрачати було нема чого.

Наразі чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. 

З метою розірвання кримінальних зв’язків обвинуваченого та унеможливлення поширення злочинного впливу на території установи підозрюваного етапували до виправної установи іншої області. Але, чи завадить це йому створити подіну ситему в іншому місці? Для людини, що відбуває пожиттєве покарання важко знайти серйознішу кару…