У Кривому Розі 2 маленькі дівчинки отруїлися морфієм і марихуаною (ВІДЕО)

09.11.2016 13:27   -
Автор:

У Кривому Розі 3-х та 5-річна дівчинки-сестрички отруїлися наркотиками. Їх ще чекає тривале лікування, а матір загрожує позбавлення волі від 2 до 5 років.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на 9 канал.
26-річна Надія сидить на лікарняному підвіконні й годує 8-місячного сина. Попри молодий вік, жінка має сімох дітей! До медзакладу її привела лиха подія — захворіли двоє доньок.
Надія Кордур, мати дівчаток: “Они спали. Я встала перевертать старшую дочь. Я встала перевертать… она без сознания лежала. Будила, будила ее, она не просыпалась, вызвали скорую».
Медики, що приїхали на виклик, виявили схожі симптоми у ще однієї дівчинки. В стані коми сетричок, віком 3 та 6 рочків, негайно ушпиталили. Під час реанімаційних заходів лікарі вжахнулися — у дітей передозування наркотиками.
Сергій Шишко, дитячий анестезіолог криворізької дитячої лікарні №8: “В моей практике первый раз дети такого возраста маленького с такой клиникой. Мы провели тест-систему «Снайпер-10», но эта система работает по наличию наркотических веществ в моче. Там нашли карбодиазепины, морфий и марихуана».
За кілька діб після отруєння дівчатка прийшли до тями. Нині стан маленьких пацієнток занепокоєнь у лікарів не викликає. Тим часом у поліції з’ясували: родина ромів, де виховуються дівчатка, неповна.
Наталія Каплун, інспектор Довгинцевського відділення поліції Кривого Рогу: “Жодна дитина не відвідує ні навчальний заклад, ні дошкільний навчальний заклад. Мати має статус матері-одиначки і, з її слів, вона в місяць отримує близько 8 тисяч гривень грошового забеспечення».
Як наркотики потрапили в дитячі організми? Хто їх малечі дав? Рідні сестричок свою причетність до цього категорично заперечують.
Наталія Каплун, інспектор Довгинцевського відділення поліції Кривого Рогу: “Мати і бабуся, які виховують даних дітей, причетність до вживання лікарських препаратів і наркотичних речовин не підтверджують. Слідство на даний час триває».
У поліції кримінальне провадження кваліфікували як злісне невиконання матір’ю встановлених законом обов’язків по догляду за дітьми. Санкція статті передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.