У Криму серйозні проблеми з водою: водопостачання забезпечують військові

09.09.2020 07:32   -

Нестача води у окупованому Криму стає критичною – для забезпечення водою Сімферополя російські військові перекрили дамбою річку Біюк-Карасу, що нижче Білогірського водосховища. Із утвореної водойми військові викачують воду і подають у Сімферополь, – про це повідомляє УП.

Військові привезли багато техніки і навіть розбили наметове містечко.

 

7 вересня у Сімферополі, Бахчісараї запровадили черговий етап обмеження на подачу води – посуха в Криму спустошила основні водосховища на півострові.

Проблема в тому, що вода з річки забезпечувала інші населені пункти Криму, зокрема Феодосію і Судак. Тепер ці міста отримають менше води.

Відомо, що вода з Білогірського водосховища через Біюк-Карасу забезпечувала водопостачання не тільки Феодосії та Судака, а й сіл, що лежать в руслі річки, а також такі великі об’єкти, як арт-форум “Таврида” і Білогірську мегатеплицю. Тепер всі ресурси Білогірського і Тайганського водосховищ спрямовані на забезпечення водою Сімферополя. Вся ця ситуація загрожує великими бідами, а влада нам знову говорить, що треба потерпіти“, – говорить кримський активіст.

Ситуація з водою в Криму дуже серйозна. Залишається актуальним питання про подачу води в Крим з Дніпра і ті заходи, на які можуть наважитись окупаційна російська влада для вирішення проблеми – військове втручання росіян заради контролю над водним каналом до Криму фахівці не виключають.