У консолях PlayStation з’явиться українська мова

11.02.2022 12:03   -

На консолях PlayStation від Sony з’явиться офіційна українська мова. Її додали в оновленні прошивки для PS4 та PS5.

Нову функцію помітили бета-тестери консолей.

У самому повідомленні від Sony від 8 лютого нічого не згадується про українському мову, але для бета-тестерів компанія вже почала відправляти оновлення прошивки. І в цих повідомленнях Sony вказує, що додала українську локалізацію.

У соцмережах вже почали публікувати скриншоти з прикладами офіційного українського перекладу на консолях PS4 та PS5.

Компанія Sony продовжить у 2022 році випускати старі приставки PlayStation 4. Дефіцит нових PlayStation 5 стався через проблеми з постачанням мікросхем. Хоча компанія публічно не оголошувала дату зупинки виробництва PS4, це планували зробити наприкінці 2021 року. Але через брак мікросхем стару приставку продовжуватимуть виготовляти.

Нова консоль Sony PlayStation 5 надійшла в обмежений продаж у всьому світі 19 листопада 2020 року. Компанія до старту продажів прикрасила деякі станції метро Лондону і замінила логотип підземки на символи кнопок. В Україні на старті продажів PlayStation 5 коштувала $399,99 (без оптичного приводу) і $499 (з дисководом).

Бета-тестування великого апдейту для консолей PlayStation доступне обраним користувачам в Японії, США, Канаді, Великій Британії, Німеччині та Франції. Тож українцям доведеться почекати оновлення до моменту офіційного релізу, який заплановано до кінця 2022 року.

Серед майбутніх функцій оновлення також зазначена можливість створення закритих чатів, голосове управління та інші нові способи персоналізації консолі.

Нагадаємо, підтримка української мови частково з‘явилася в PlayStation Store наприкінці 2019 року.

Як повідомлялось раніше, Sony придбає розробника відеоігор за $3,6 млрд.

Перші скріншоти українського інтерфейсу PlayStation - PlayUA
На консолях PlayStation з'явиться українська мова: нову функцію помітили  бета-тестери