У Херсоні таксист шпигував для росіян

14.04.2024 09:43   -

Суд арештував таксиста з Херсона, який міг шпигувати для росіян. Чоловіку інкримінували державну зраду, яка скоєна в умовах воєнного стану. Про це у Telegram повідомив Центральний районний суд міста Миколаєва.

За інформацією слідства, 54-річний чоловік маскувався під таксиста. В цій ролі він їздив по місту, фотографував та знімав на відео розташування українських військових, фортифікації, рух колон та волонтерський центр.

Зйомка велась на телефон, який був закріплений на задньому боковому склі машини. Матеріали з адресами та координатами чоловік надсилав росіянину. Після цього частина зафіксованих “таксистом” об’єктів були обстріляні російською армією.

Чоловік не визнав свою провину. Він назвав росіянина колишнім херсонцем, який переїхав до РФ.

Також чоловік визнав обговорення з ним місць, наслідків обстрілів та передачу інформації з координатами. Мотиви останнього він пояснити не зміг, але сказав, що виконував прохання співрозмовника, який є його другом.

Адвокат просив обрати чоловіку запобіжний захід з можливістю внесення застави. Він підтримав захисника. Але суд підтримав прокурора і відправив чоловіка до СІЗО без права внести заставу.

Йому загрожує 15 років в’язниці або довічне ув’язнення (з конфіскацією майна). Триває розслідування.

За матеріалами 49000.