У Харкові судитимуть жінку, що разом із керівником ТЦК торгувала фальшивими документами

24.02.2024 20:08   -

Прокуратура скерувала до суду справу щодо мешканки Харкова, яка організувала схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Жінка діяла у змові з військовослужбовцями одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляє 49000 із посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Східного регіону.

Вона вимагала та отримувала від військовозобов’язаних чоловіків хабарі за складання та видачу їм документів про непридатність до військової служби.

За даними слідства, 56-річна харків’янка отримала від двох чоловіків 6 500 та 7 000 доларів США відповідно. За ці кошти вона обіцяла їм допомогти уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Жінка також надавала так званим “ухилянтам” поради та вказівки щодо перетину кордону.

Під час отримання чергової частини хабаря – 1 500 доларів США – її затримали правоохоронці. Жінці інкримінують організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).