У Харківській області відкрили нове родовище газу

03.12.2021 12:11   -

У Харківській області відкрили нове родовище газу — Моспанівське, – повідомили у пресслужбі «Укргазвидобування».

«За попередніми оцінками, ресурси родовища становлять до 5 млрд куб. м газу», — розповіли у компанії.

Також зазначається, що перша пошукова свердловина, яка відкрила родовище, забезпечує 239 тис. куб. м газу на добу.

Бурову свердловину будувала впродовж 4 місяців (червень-жовтень 2021 року) бригада Укрбургазу із залученням модернізованого бурового верстата вантажопідйомністю 320 тонн. Свердловина має вертикальний профіль та глибину 4 150 м. На даний момент продовжуються її випробування та дослідження.

У грудні 2020 року Кабмін дозволив «Нафтогазу» придбати для розробки Юзівську нафтогазоносну площу. На родовищі можна видобувати до 20 млрд куб. м газу на рік.

У жовтні минулого року уряд затвердив стратегію розвитку «Нафтогазу». Через кілька років частину акцій планують виставити на продаж. У серпні уряд розглядав можливість приватизації до 50% «Нафтогазу».

Раніше повідомлялося про те, що нафта знову подешевшала через новий штам коронавірусу.

Нагадаємо, у жовтні проти вересня 2021 року імпорт газу в Україну скоротився на 77%. На фоні газової кризи в Європі, трейдери нарощують реекспорт газу з України.

Як писали раніше Investory News,  НАК “Нафтогаз України” підписав три меморандуми з європейськими компаніями щодо партнерства в розвідці й видобутку газу. Це допоможе освоїти ділянки Чорного моря та збільшити видобуток на виснажених родовищах, впевнені у компанії.

Також зазначимо, що в «Газпромі» не змогли назвати терміни запуску СП-2.