У ДНР визнали російську мову єдиною державною

06.03.2020 15:15   -
Автор:

Самопроголошена «Донецька Народна Республіка» визнала у якості державної мови російську. Лідер незаконного формування Денис Пушилін пояснив таке рішення тим, що для більшості мешканців території, де панують бандити (ДНР) російська мова є рідною. Про це повідомляє ТАСС.
Дане рішення було прийнято «Народною радою ДНР» 6 березня. Відповідні зміни були внесені в «Конституцію ДНР».
«Необходимость принятия поправки в основной закон страны назрела давно, поскольку применение украинского языка как государственного не нашло своей практической реализации. Для большинства жителей ДНР русский язык является родным – большая часть Донбасса на нем не просто говорит, но и думает», – написав Пушилін у своєму Telegram-каналі.
Цікаво, що від України представники незаконних формувань ДНР і ЛНР очікують федералізації і надання кільком мовам статусу державних (зокрема, російській мові), втім, самі повністю ігнорують принципи толерантності, заперечуючи право людей, що опинились під владою незаконних збройних формувань, знати і вивчати українську мову.
«В ОРДЛО тем временем продолжается искоренение украинского языка. Очередное подтверждение того, что никакой реинтеграции Донбасса не планируется. Идет противоположный процесс», – так прокоментував у Фейсбук дану подію журналіст Денис Казанський.
Картинки по запросу