У Дніпровській міській раді пояснили, як формується тариф на опалення в місті

31.10.2019 16:45   -
Автор:

31 жовтня у Дніпровській міській раді провели інформаційно-методичну нараду депутатів щодо тарифів на опалення. Так, під час неї обговорили єдиний для усіх абонентів тариф на послуги з постачання теплової енергії. Його встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
«Є ринкова вартість теплової енергії, яка становить майже 1500 грн за Гкал. Ці тарифи не визначають органи місцевого самоврядування. НКРЕКП встановлює формули, які комунальні підприємства заповнюють, після чого Нацкомісія може встановити тариф для комунального підприємства. КП «Теплоенерго» тариф на опалення НКРЕКП вже погодила – 1470 грн за Гкал. КП «Коменергосервіс», що обслуговує частину лівого берега Дніпра, – через бюрократичну тяганину поки не затвердили тариф, але визначилися з його новим розміром – 1447 грн за Гкал. Проте зараз різницю з ринковою вартістю доводиться компенсувати за рахунок усіх мешканців Дніпра – з міського бюджету. А це майже 12 млн грн на місяць. Ринкову вартість за опалення все одно доведеться сплачувати», – зазначив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара.
При цьому Олександр Санжара наголосив, що на абонентах, які отримують субсидію, зміни тарифу ніяк не позначаться.
Також під час наради директорка КП «Коменергосервіс» Ольга Конельська наголосила, що строк експлуатації 19-кілометрової труби, яка постачає тепло від Придніпровської ТЕС, закінчився ще 4 роки тому. На її реконструкцію потрібно приблизно 400 млн грн.
«Комунальне підприємство «Коменергосервіс» закладає у тариф мінімальні суми на підтримку працездатності цієї труби, бо це, у першу чергу, безпека мешканців міста та їхній комфорт», – додав Олександр Санжара.