У Дніпровському політехнічному коледжі виявили збитків на 322 тис. грн

26.02.2018 16:15   -
Автор:

Фахівці апарату Східного офісу Держаудитслужби під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Дніпровського політехнічного коледжу за період з 01.01.2013 по 30.09.2017 виявили порушень, що призвели до матеріальної шкоди, на суму 322 тис. грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Східного офісу Держаудитслужби.
Зокрема, у коледжі коштом загального фонду безпідставно покрили комунальні видатки, пов’язані з наданням платних послуг (проживання в гуртожитку), тоді як це мало здійснюватися коштом спеціального фонду. Через це з порушенням витрачено понад 206 тис. грн.
Понад 70 тис. грн недоотримав навчальний заклад, оскільки вчасно не було проведено претензійно-позовної роботи щодо стягнення заборгованості зі студентів платного навчання та мешканців гуртожитку.
Крім того, бухгалтерська служба коледжу з порушенням виплатила працівникам заробітну плату, надбавки, відпускні, що разом із нарахуваннями призвело до втрати 22 тис. грн.
Також виявлено, що навчальний заклад безпідставно оплатив комунальні витрати орендарів, а державний бюджет недоотримав надходження через те, що коледж не перерахував депоновану заробітну плату, яка обліковувалася понад трьох років, та не перерахував самостійно утриману зайво виплачену зарплату за невідпрацьований час за попередній бюджетний рік.
За недотримання законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб коледжу притягнуто до адміністративної відповідальності. Об’єктові контролю зупинено операції з бюджетними коштами.
Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.