В Дніпропетровську зібралась команда Саакашвілі

12.02.2016 09:15   -
Автор:

10 лютого в Дніпропетровську було презентовано «Рух за очищення», який є широкою громадською коаліцією, що ставить собі за мету оновити країну, ліквідувати причини корупції та змінити корумповані політичні еліти. Рух продовжує втілювати завдання, поставлені Революцією Гідності.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на freednipro.tv.
Презентація в Дніпропетровську зібрала близько 40 осіб, організатори навіть не приховують того, що основною метою «Руху за очищення» є створення потужної політичної партії.
Рух займається формуванням громадської свідомості щодо необхідності реформ та для цього організовує тури по країні. Важливою подією також стане проведення Антикорупційного форуму у Дніпрі, заплановане на початок березня
На сьогодні рух складається з політичних партій, громадських організацій, окремих політичних і громадських діячів. При цьому він повністю відкритий для вступу та поки що не має фіксованого членства.
Безпосереднім прийняттям рішень у Русі за очищення займається Координаційна рада, яка складається з близько 30 осіб, серед яких найвідомішими є Міхеїл Саакашвілі, Руслана Лижичко, Сергій Лещенко та Мустафа Найєм.
Як зазначає один з ініціаторів зустрічі, голова обласної організації політичної партії «ДемАльянс» Артем Романюков, основна ціль Руху за очищення – це перемога на парламентських виборах та здійснення реформ в Україні

на фото: Артем Романюков викладає основи діяльності нової організації
Поки що головною ціллю діяльності нового антикорупційного об’єднання є створення антикорупційного HUB’у, в якому експертами аналізуватимуться корупційні ризики та розроблятимуться пропозиції щодо вдосконалення державної антикорупційної політики. Крім того, активісти пропонують розширити економічні свободи в Україні та зробити антикорупційні закони дієвими.
Колишній перший заступник міського голови Дніпропетровська Вадим Шебанов вбачає у Міхеїлі Саакашвілі «кригоруба, що здатен повністю зламати цю корупційну систему».
На думку колишнього чиновника, треба змінювати «правила гри». Якщо нові люди будуть грати за правилами старих, вони повторять досвід попередників. При цьому він нагадав про свій досвід перебування на державній службі, під час якого багато амбітних проектів довелося згортати через бюрократизацію.

на фото: ліворуч – Вадим Шебанов, праворуч – Микита Проданець
Колишній голова обласної організації «ДемАльянсу» Микита Проданець думає, що «ми самі винуваті у тих бідах, які є. Це менталітет. Ми винуваті у тому, що не контролюємо Уряд. Він закликає широку громадськість до співпраці та запрошує долучитися до проведення Антикорупційного форуму у Дніпропетровську на початку березня цього року.
Справка:
Важливим пунктом програми РЗО є «велика антикорупційна чистка», який включає в себе вдосконалення законодавства та прискіпливу перевірку декларацій чиновників.
Рух виступає за відставку Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Генерального прокурора України Віктора Шокіна, переформатування Уряду та пошук «нових імен» – людей, яким можна було у подальшому довірити керування державою, (т. зв. технократів).
На думку ідеологів організації, в Уряді немає бути жодних партійних квот. Не партія має делегувати на пост будь-якого міністра когось зі своїх членів, а повинен бути обраним незалежний (незаангажований) фахівець у відповідній галузі на цю посаду.
За матеріалами політичного оглядача, Дмитра Чернишова.