У Дніпропетровську заарештували заступника Удода

03.03.2015 11:57   -
Автор:

Двом високопосадовцям – заступнику голови Дніпропетровської обласної ради та колишньому заступнику голови Дніпропетровської облдержадміністрації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади, що спричинило тяжкі наслідки); ч.2 ст.28 – ч. 2 ст. 294 КК України (організація, за попередньою змовою групою осіб, масових заворушень, що супроводжувались насильством над особами та знищенням майна, що призвело до тяжких наслідків); ч.2 ст.28 – ч. 1 ст. 171 КК України (умисне, за попередньою змовою групою осіб, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів); ч.2 ст.28 – ст.340 КК України (незаконне, за попередньою змовою групою осіб, перешкоджання проведенню вуличного походу, вчинене службовою особою та із застосуванням фізичного насильства).
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прокуратуру області.
Громадські активісти мають інформацію, що мова йде про Віктора Науменка та Ростислава Ботвінова.
У ході розслідування отримано вичерпні докази того, що вказаними особами організовано масовий виступ так званих «тітушок» проти учасників мирної акції протесту 26 січня 2014 року біля ОДА. На момент скоєння злочинів підозрювані займали високі посади та, виходячи за межі власних повноважень, забезпечили доступ до будівель облради та облдержадміністрації молодиків (не менше 300 осіб), залучених для участі у масових заворушеннях. Також організували їх розміщення, харчування, забезпечили предметами для нанесення тілесних ушкоджень тощо.
За клопотанням прокуратури рішенням Жовтневого районного суду відносно підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням прокуратури Дніпропетровської області.
Нагадаємо, що у лютому, на черговій зустрічі з представниками ЗМІ, прокурор області Валерій Романов повідомив, що злочини проти Майдану мають ознаки організованої злочинності, отже, на лаві підсудних мають сидіти не лише рядові виконавці, але й замовники злочинів.