У Дніпропетровську вшанували пам’ять бійців, загиблих у збитому бойовиками літаку (ВІДЕО)

11.06.2015 23:30   -
Автор:

У Дніпропетровську, на Алеї Героїв, вшановують пам’ять 49 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригаду та екіпажу літака Іл-76, збитого збройними сепаратистами поблизу Луганська 14 червня 2015 року, передає “Радіо Свобода”.
На імпровізований вечір пам’яті з нагоди роковин трагедії зібралися рідні та близькі загиблих, товариші по службі, небайдужі дніпропетровці. Упродовж вечора люди приносять квіти до 60-метрової стіни з портретами Героїв Небесної сотні та загиблих учасників АТО. Рідні полеглих прикріплюють фотографії бійців.
Родичі загиблих також влаштували невеликий флеш-моб, щоб нагадати владі про те, що винні у трагедії досі не покарані: вони поставили кілька щитів із «закривавленими» тільняшками бійців і фотографіями збитого літака.
За словами родичів, з матеріалами справи, розпочатої за фактом загибелі екіпажу та пасажирів Іл-76, їх обіцяють ознайомити після 15 червня, справа налічує понад 20 томів.
«Через що гинуть наші хлопці? Через необмірковані накази. Моя думка: цей рішення один генерал не міг ухвалити, був хтось іще, але чомусь їх покривають», – вважає мати одного із загиблих бійців Валентина Санжаровець.
Наприкінці вечора в пам’ять про загиблих боєць із позивним «Моцарт» виконав під гітару улюблені пісні військовослужбовців 25-ї бригади.
У ніч на 14 червня 2014 року поблизу Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, загинули 49 військовослужбовців. Першому заступникові керівника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Вікторові Назарову оголосили про підозру у недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.