У Дніпропетровську відкрилась благодійна школа

01.05.2015 22:30   -
Автор:

Повернувшись із зони антитерористичної операції, військові та волонтери, як ніхто, потребують допомоги, запевняють психологи. Тому, щоб не залишати їх із проблемами на самоті, загоєння душевних травм вирішили лікувати разом. У благодійній школі, яку організатори створили фактично за 5 днів, викладає Оттіс Вінстон Тейлор. Він привіз із США до України свою напрацьовану за 28 років методику надання психологічної допомоги, передає 9 канал.
«Під час цих трьох днів ми вивчали як організовувати групову терапію військових. Також я поділився своїми знаннями, що таке посттравматичний стресовий розлад, що тягне за собою певну залежність. Мені доводилось працювати із військовими на фоні залежності і один із цих симптомів — це алкоголізм», — розповідає Оттіс Вінстон Тейлор — лектор.
Оксана — практикуючий психолог зі Львівської області. Незабаром у її населеному пункті відкриють кризовий центр для допомоги військовим АТО. Тому жінка, не вагаючись, приїхала на семінар. Триденний курс, каже, пішов на користь.
«Чіп саме добре дає нам інструктарій. В нього яка мета — щоб усі психологи, волонтери мали єдину базу, єдину документацію, яка не ведеться на даний час. І як далі з цим працювати. Я так зрозуміла, далі це буде одна єдина база…. » — каже Оксана Кушина — учасниця школи.
Читайте також: На Дніпропетровщині заборонили використання феєрверків під час травневих свят
Школа об’єднала різних за спеціальністю людей — військових психологів, працівників військоматів та соціальних служб. Усього на перший модуль зареєструвалось близько 70 учасників.
«Специалисты, которые прослушают трехдневный курс, получат сертификаты и смогут уже сертифицировано работать по этой проблеме. Основное направление, то, чего у нас не знает никто — это именно организация групп психологической поддержки: как это делать в группах».
Утім, на цьому волонтери не зупиняються — уже 6,7,8 травня розпочнеться другий курс, на участь у якому потрібно завчасно зареєструватись за адресою або за телефоном, що ви бачите на екранах.
Читайте також: Чи бояться дніпряни терактів?