У Дніпропетровську щорічно в ДТП за участю пішоходів гине понад 50 осіб

17.08.2015 10:31   -
Автор:

За два минулі роки в Дніпропетровську в дорожньо-транспортних пригодах за участю пішоходів загинуло 126 осіб. Так, в 2014 в ДТП за участю пішоходів втратили життя 58 городян, в 2013 – 68 осіб. Число загиблих у ДТП за участю неповнолітніх громадян за два роки склало 13 осіб.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на учасників громадського проекту «Дніпро – Безпечний місто».
Відносно позитивна тенденція спостерігається в першому півріччі 2015 року – кількість жертв станом на серпень склала 17 осіб. Про це повідомляють активісти проекту «Дніпро – безпечне місто», ґрунтуючись на даних отриманих в управління Державтоінспекції ГУМВС України в Дніпропетровській області.
Об’єднана ініціативна група відправила ряд інформаційних запитів в управління Державтоінспекції ГУМВС України в Дніпропетровській області, отримавши у відповідь вельми невтішну статистику. За минулий період 2015 зафіксовано 173 ДТП, які завершилися загибеллю 17 осіб. Ще 168 отримали травми. Для порівняння, в 2014 році аварій за участю піших городян відбулося 474. Загинули в них 58 осіб, а 461 отримав тілесні ушкодження. На жаль, чимала частина постраждалих – діти. З їхньою участю в 2014 році зареєстрована 71 аварія, в результаті якої 6 осіб віком до 18 років загинули, а ще 84 отримали тілесні ушкодження. У 2013 92 ДТП, 112 осіб були травмовані і 7 загинуло. За 6 місяців поточного року ДТП, в результаті яких постраждали діти, сталося 29, 1 дитина загинула.
Читайте також: В Днепропетровске пройдет Всеукраинский форум волонтеров
Відзначимо, що найбільша кількість аварій за участю піших городян відбувається саме в районі переходів. Так, за даними ДАІ, найбільш поширеними причинами дорожніх пригод є: перехід проїжджої частини в недозволеному місці – 228 ДТП в 2014 і 71 ДТП в 2015, а також порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів – 109 аварій в 2014 і 59 в 2015 році.
Всі ці дані говорять про те, що проблема вимагає розголосу та ефективного вирішення. Відповідальність за смерті на дорогах лежить на плечах не тільки водіїв транспортних засобів і компетентних органах, а й на самих городян. Не можна залишатися осторонь – це наше місто і наші діти можуть опинитися під колесами автомобіля через те, що десь не вистачає додаткового знака, що не видна розмітка або хтось під час перетину проїжджої частини читає новини в соцмережах. З іншого боку, на сьогоднішній день активісти вже оприлюднили варіанти, як зробити пішохідний перехід більш помітним для водіїв, і вказали на проблему неуважних пішоходів.
Учасники проекту «Дніпро – Безпечний місто» запрошують усіх жителів міста повідомляти про помічені порушення при оформленні пішохідних переходів. Фотографії та інформацію можна надсилати на пошту: chronika.dnepr@gmail.com. Стежити за новинами проекту або надсилати інформацію можна також на сторінках проекту: facebook.com/bezpechnemisto, vk.com/bezpechnemysto.
Проект реалізує громадська організація «Хроніка» за підтримки ГО «Київський діалог».
З даними Державтоінспекції ГУМВС України в Дніпропетровській області, отриманими у відповідь на інформаційний запит активістів можна ознайомитися тут: https://dostup.pravda.com.ua/request/dtp_za_uchastiu_pishokhodiv_u_m