У Дніпропетровську переселенці зізналися, що почуваються наче у зоопарку

02.01.2016 12:45   -
Автор:

Мешканці містечка для переселенців у Дніпропетровську зустрічали Новий рік без салютів, але із живою ялинкою, яку висадили власноруч, передає Depo.Дніпро з посиланням на radiosvoboda.org.
Наразі у містечку живе приблизно 300 людей. Живуть цілими родинами, з маленькими дітьми, батьками-пенсіонерами. Посеред містечка на Новий рік вбрали ялинку – не зрубану, живу, посаджену руками самих переселенців. Іграшки на ній – саморобні, та ще й підписані авторами, тутешніми дітьми.
Приміщення котеджів теж причепурили, чимало прикрас зробили разом з волонтерами. Містечко вже відвідав не один, а аж чотири “Діди Морози” із подарунками – від різних доброчинних організацій.
У Дніпропетровську переселенці зізналися, що почуваються наче у зоопарку - фото 1
У Дніпропетровську переселенці зізналися, що почуваються наче у зоопарку - фото 2
Пенсіонерка Галина півроку тому приїхала з Єнакієва разом з дорослою донькою та її подругою. Дівчата знайшли роботу, літня жінка займається домашнім господарством. На умови проживання вона не скаржиться – тісно, кімнатки схожі на вагонні купе, але чисто, тепло і ціна доступна – 150 гривень з людини на місяць. А от надмірна увага благодійників, волонтерів, зазначає колишня донеччанка, дещо “тисне”: хочеться швидше самим ставати на ноги, не звикати до “готовенького”.
“Надто багато помічників, відвідувачів, що ми відчуваємо себе, як у зоопарку. Занадто надмірна увага. А знаєте, коли сумуєш за домівкою, коли вибився зі своєї колії…. Треба давати не рибу щодня, а вудку. Треба не давати нам щось, а краще навчити заробляти”, – сказала вона.