У Дніпропетровську Ольга Богомолець презентувала благодійний проект

12.05.2015 18:31   -
Автор:

Дніпропетровську область з робочим візитом відвідала радник Президента України Ольга Богомолець. Вона зустрілася з сім’ями загиблих під час Революції Гідності та АТО, волонтерами, представниками громадських організацій, ділових кіл області та презентувала благодійний проект «Люди допомагають людям». Його головна мета – адресна допомога сім’ям, що втратили годувальника під час трагічних подій в країні. Про це стало відомо під час брифінгу в Дніпропетровській облдержадміністрації.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“. з посиланням на прес-службу облдержадміністрації.
«Люди допомагають людям» – це перша в Україні платформа прямої адресної допомоги родинам загиблих під час Революції Гідності та військових дій на сході країни. Вона передбачає надання матеріальної, соціальної, гуманітарної, психологічної допомоги сім’ям, що втратили годувальника в ході трагічних подій у країні. Гроші перераховуються напряму від людини чи фонду, який хоче допомогти, на особистий банківський рахунок сім’ї. Механізм дозволяє допомагати родині з будь-якої точки світу.
«Проект передбачає організацію такої форми адресної допомоги, при якій виключається посередництво благодійних фондів, інших організацій, які можуть створювати довіру чи недовіру до руху грошей», – зазначив в.о. заступника голови облдержадміністрації Святослав Олійник.
На сайті проекту розміщено достовірну та повну інформацію про людей, яким необхідна допомога. Також тут працює «Соціальний калькулятор», який розраховує щомісячну потребу учасників платформи в грошах для забезпечення нагальних потреб сім’ї, враховуючи витрати, дохід та інші показники матеріальної забезпеченості.
«У Дніпропетровській області проживає 330 родин загиблих. На сьогодні нами опрацьовано та підписано 55 договорів про співпрацю. Це ті родини, в яких є неповнолітні діти, які в першу чергу потребують допомоги», – розповіла Ольга Богомолець.
За її словами, надалі ця платформа буде виведена на міжнародний рівень для того, щоб 20 мільйонів українців по всьому світу мали прозорий та відкритий механізм допомоги таким родинам.
Після Дніпропетровська Ольга Богомолець відправиться з робочим візитом у інші міста України. Протягом травня презентації проекту відбудуться у Житомирі, Черкасах, Києві, Вінниці, Рівному, Луцьку, Івано-Франківську та Львові.
Попередньо ознайомитися із цілями, завданнями та діяльністю проекту «Люди допомагають людям» можна на офіційному сайті платформи: www.lpl.com.ua, а також переглянувши програми за участі Ольги Богомолець: 12 травня о 21.00 прямий ефір програми «Васильевский остров» на 11 каналі та 13 травня – програму «Погляд» на 34 каналі о 19.00.