У Дніпропетровську обіцяють масштабне оновлення Привокзальної площі

05.02.2016 16:32   -
Автор:

Для візитівки міста готують комплексну реконструкцію. У програмі мінімум – часткові ремонти найбільш пошкоджених зон. Максимум – комплексне оновлення самої плащі та прилеглих до неї територій, яке планують розпочати вже влітку цього року. Мешканці міста зможуть долучитися до цих процесів, а деякі роботи розпочнуть вже цими вихідними.
Про це в ході спільної прес-конференції розповів в.о. заступника мера Михайло Лисенко, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Глобальна програма, яку ми хочемо реалізувати в цьому році – реконструкція самої Привокзальної площі і доріг, що ведуть до автовокзалу і в бік самої площі. Ми також приведемо до ладу зону парковки. Там встановлять нормальне огородження» – розповів Михайло Лисенко.
Як має виглядати площа біля вокзалу – ескізи розроблятимуть архітектори та дизайнери Дніпропетровська. Після цього у міськраді відберуть близько 10 найбільш вдалих ескізів. Їх опублікують на сайті мерії, де дніпропетровці зможуть проголосувати за вподобану пропозицію.
Читайте також: Правоохранителей просят проверить работу Департамента коммунального хозяйства
За його словами, масштабну реконструкцію розпочнуть не раніше липня 2016 року. У програмі також ремонт фасадів прилеглих будівель.
Михайло Лисенко також додав, що основна концепція майбутнього оновлення площі – це відкритий майданчик, де людям буде зручно та приємно відпочити.
Реалізацію програми мінімум розпочнуть вже цими вихідними. На Привокзальній площі проведуть дефектовку – визначать пошкоджені частини тротуарів, більшість з ділянок яких постраждала внаслідок незаконної установки МАФів. Уже з понеділка комунальні служби почнуть наводити лад на Привокзальній площі. Михайло Лисенко каже – основне джерело сміття на площі – стихійна торгівля.
Боротьбу з цим явищем вже розпочали, кажуть у міськраді.
Читайте також: В Дніпропетровську активісти вимагають прибрати поліцейську парковку (ВІДЕО)
«Ми хочемо направити роботу тимчасових споруд до законного русла. У місті близько 4,5 тис. МАФів. З них лише 900 мають договори на оренду об’єктів благоустрою. Ще близько 50 мають паспорти прив’язки. Цього тижня в ході дводенного рейду власники 81 кіоска отримали спеціальні приписи.Власники МАФів мають тиждень, аби самостійно прибрати кіоски. У разі невиконання, ми проведемо демонтаж силами нашого управління», – повідомив в.о. начальника департаменту споживчого ринку та сфери послуг міськради Дмитро Терентьєв.