У Дніпропетровську можна почитати листи солдат часів Другої світової війни

12.05.2015 10:00   -
Автор:

Переглянути фронтове листування, а також відчути дух Другої світової війни пропонує Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького. До 70-річчя Перемоги в приміщенні Діорами «Битва за Дніпро» розпочала роботу виставка «Війна: залишитись людьми», а також у приміщенні музею художня виставка дитячих робіт «Вічна слава безсмертю хоробрих».
Про це повідомили в департаменті культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
В експозиції «Війна: залишитись людьми» представлені предмети, що допомагали солдатам і офіцерам виживати фізично та зберегти пам’ять про мирне життя, рідних та близьких. Тут можна побачити військове обмундирування, амуніцію, побутові предмети, що використовувалися радянськими та німецькими військами. На виставці також представлені особисті реліквії, що пов’язували військових із домом, зразки фронтової творчості і, звичайно ж, листи. На виставці також відтворені німецький бліндаж та вогнева кулеметна точка РСЧА, в яких створена атмосфера святкування Різдва та першого травня в умовах фронту. Складовою частиною виставки є реконструкція польового шпиталю. Виставка працюватиме щодня з 10.00 до 16.00, окрім понеділка.
Формат художньої виставки «Вічна слава безсмертю хоробрих» побудований з 22 учнівських робіт Дніпропетровської дитячої художньої школи №1. Діти відтворили свої уявлення про Другу світову війну у картинах, виконаних у різних графічних техніках — акварелі, гуаші, гратографії.
Також у Дніпропетровському художньому музеї до Дня пам’яті та примирення та 70-ї річниці Перемоги над нацизмом відкрилася виставка «Ювіляри до ювілею». Авторами понад двох десятків представлених на ній картин є ветерани Другої світової війни – Андрій Потапенко, Віктор Матюшенко, Анатолій Костенко та Олександр Войцеховський. Переглянути творчий доробок художників можна буде до 24 травня 2015 року.
Читайте також: В Днепропетровске воины и волонтеры передадут музею экспонаты, связанные с АТО