У Дніпропетровську люстратори кинули у сміттєвий бак директора оперного театру

20.01.2015 13:09   -
Автор:

Олександра Шароварова витягли з кабінету і кинули у сміттєвий бак. Рух в оперному театрі почався 20 січня об 11.30, пише 9 канал.
Люстратори стверджують, що в кабінеті директора Дніпропетровського академічного театру опери і балету Олександра Шароварова знайшли прапор Російської Федерації. Сам Шароваров і його співробітники певні: активісти принесли його із собою. Також люстратори закидають Шароварову родинні стосунки з сім`єю Вілкулів. Але надати докази на момент подій у театрі не змогли.
Голова Люстраційного комітету Таміла Ульянова і активіст дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко пояснили: причиною візиту стали листи зі скаргами на поведінку директора театру та повідомлення, що у закладі культури діє «гніздо сепаратистів». Нібито у цехах театру виготовляють символіку РФ, ЛНР і ДНР, а української символіки натомість немає ні в приміщенні, ні на будівлі. саме тому вони вирішили, що пан Шароваров підляга люстрації, зайшли зі службового входу у приміщення театру, винесли Шароварова з кабінету, обкидали сирими курячими яйцями та занурили у сміттєвий бак на задньому дворі.
Читайте також: На Дніпропетровщині Люстраційний комітет розширив свою діяльність
Олександр Шароваров запропонував представникам громадськості бути присутніми на загальних зборах театрального колективу. На його думку, вирішувати його долю, як директора закладу, можна тільки вислухавши трупу. Іти з посади за вимогами люстраторів він не збирається.
Журналісти 9 телеканалу вислухали точку зору сторін, побували в швацькому цеху та майстернях, спілкувалися зі швачками та головним художником театру Дар`єю Білою. Жодних ознак виготовлення названої символіки не виявили. Матеріал готується до випуску, дивіться його в новинах 9 каналу о 18.00, а згодом — і на сайті.