У Дніпропетровську до 8 років в’язниці засудили «кубанського козака»

01.03.2016 09:36   -
Автор:

Сватівський райсуд Луганської області засудив до 8 років позбавлення волі мешканця Дніпропетровська за участь у діяльності терористичної організації та незаконне поводження з бойовими припасами (ч.1 ст.258-3 та ч.1 ст.263 КК України).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу прокуратури в Дніпропетровській області.
У травні 2014 року 36-річний громадянин добровільно вступив до незаконного воєнізованого формування «Кубанські козаки», що безпосередньо підпорядковується терористичній організації «ЛНР», та протягом місяця знаходився на посаді особистого охоронця керівника організації.
У подальшому він вступив до так званого «Комітету державної безпеки «ЛНР» та, отримавши вогнепальну зброю, здійснював охорону будівлі.
Чоловіка було затримано правоохоронцями у Дніпропетровську наприкінці квітня 2015 року з бойовими припасами. Під час затримання у нього вилучили чотири гранати РГД-5 та гранату Ф-1 з запалами.
Свою провину зловмисник визнав повністю. Суд, погодившись з позицією державного обвинувачення, яке підтримувалось прокуратурою Дніпропетровської області, призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.
Читайте также: У Павлограді затримали радіоведучого-спільника терористів (ФОТО).