У Дніпропетровську 600 пенсіонерів стали випускниками Університету третього віку

18.04.2016 13:36   -
Автор:

Серед цьогорічних випускників фактично еліта міста – колишні керівники підприємств і викладачі вишів. Незважаючи на те, що найстаршому зі студентів цьогоріч виповнюється 94 роки, з листопада по квітень, з понеділка і по четвер усі слухачі Університету сумлінно навчалися. Середпредметів, зокрема, основи економіки, психологія та майстер-класи з рукоділля.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«У людей відкриваються прекрасні перспективи та нові можливості. Хочу побажати, аби ви і надалі жили так само цілеспрямовано. Головне сьогодні для всіх нас – це спілкування. Кажуть, що воно нічого не варте, та це не так. Зараз наша країна переживає не найкращі часи. І ми маємо всіляко підтримувати одне одного. Завдячуючи Борису Філатову, який дав цьому проекту нове життя, у вас з’явилася можливість плідно жити й далі», – акцентувала радник міського голови Ірина Кульбашна.
Найпопулярнішими цьогоріч стали саме курси комп’ютерної грамоти. Тут було укомплектовано цілих 16 груп слухачів.
Куратор проекту Університет третього віку Яна Щегельська каже, що наступного року спробують втілити побажання своїх студентів – а саме додати до мовної програми французьку, німецьку польську, а ще – рідну українську.
«Запити в наших слухачів дуже високі. Ми побачили, що до нас прийшли люди, які за своє життя здобули кілька освіт. Тому навчальну програму довелося вдосконалювати, аби заняття були цікавими та корисними», – розповіла Щегельська.
Набір на наступний навчальний рік почнеться вже у вересні.