У Дніпропетровській області землю у прибережній зоні передали родичам прокурорів

21.08.2019 16:30   -
Автор:

Троє осіб з прокурорсько-чиновницького оточення стали власниками трьох великих ділянок поблизу «Блакитного озера» в Петриківському районі Дніпропетровської області.
Об этом сообщает Интернет-издание “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” со ссылкой на “Bihus.info“.
Власниками майже двох гектарів у прибережній зоні стали Галина Костюченко, Анатолій Мельник і Дмитро Брова. Костюченко — матір експрокурора Петриківського району Максима Костюченка, якого у 2015-му звільнили після затримання співробітниками Служби безпеки України та підозри у вимаганні хабаря. Мельник — батько Юлії Нагорної, яка, у свою чергу, є дружиною брата Євгенія Нагорного — ексочільника Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області. Брова формально не пов’язаний з попередніми двома власниками землі, але під час ряду телефонних розмов з’ясувалося, що він підтримує зв’язок з Максимом Костюченком.
Брова, Мельник і Костюченко стали власниками землі за договорами купівлі-продажу. При цьому, дані ділянки раніше були безкоштовно передані громадянам. Проте, на запит щодо того, кому саме їх передавали журналістам вирішили не відповідати.
При цьому самі договори купівлі-продажу на нових власників були оформлені одним нотаріусом в першій декаді червня 2019 року — приблизно за місяць після звільнення Євгенія Нагорного з Держгеокадастру.
Оскільки всі три земельні ділянки на березі «Блакитного озера» відносяться до земель сільськогосподарського призначення державної власності, то саме Головне управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області, яке очолював Нагорний, і було уповноважене розпоряджатися такими землями. Враховуючи такий зв’язок з ексчиновником, імовірно, що ділянки з самого початку «виводили» для продажу заздалегідь визначеним людям.