У Дніпропетровській області «Укртелеком» забезпечує доступ до інтернету для сільських жителів

09.06.2020 16:15   -

Компанія «Укртелеком» продовжує розбудовувати мережу оптичного інтернету у найменших містах і селах області. Тепер доступ до всесвітньої мережі мають жителі 16 населених пунктів Дніпропетровщини. Про це повідомляє прес-центр компанії.

Нещодавно доступ до інтернету отримали жителі Преображенки, Микільського-на-Дніпрі, Водяного, Девладового, Василівки-на-Дніпрі, Військового, Булахівки, Мар’ївки, Ордо-Василівки, Божедарівки, Вільного, Олексіївки, Зорі, Саївки, Саксагані та Грушуватки.

Укртелеком розвиває покриття в області в рамках довгострокового проєкту спільно із європейськими партнерами. Головна мета проєкту – збільшити інтернет-покриття в регіонах та полегшити роботу медичних установ, сільрад та навчальних закладів. Подолання цифрової нерівності є одним з пріоритетних напрямків у розвитку цифрової економіки, а також одним з показників якості життя в сучасному світі.

Завдяки новозбудованій мережі, жителям також стали доступні сучасні телекомпослуги – інтернет на швидкості до 200 Мбіт/с чи навіть 1 Гб/с, та Інтерактивне ТV.

Загалом же інтернетом від Укртелекому користуються у 75 населених пунктах Дніпропетровській області.