У Дніпропетровській області посадовця зловили на хабарі

12.08.2019 14:00   -
Автор:

У Дніпропетровській області за одержання хабаря посадовець райдержадміністрації опинився на лаві підсудних.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “Відкритий“.
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець отримав від представника приватного підприємства хабар у розмірі 2000 доларів США за вплив на прийняття позитивного рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, щодо успішного виділення підприємству чотирьох земельних ділянок на території одного з районів області для розміщення автозаправних комплексів.
Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно першого заступника голови однієї з районних державних адміністрацій в області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 Кримінального Кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави).
Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.