У “Дніпрогазі” наголошують на необхідності підвищення тарифів

19.09.2019 12:30   -
Автор:

У мерії Дніпра під час прямої телефонної лінії 18 вересня фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою АТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін наголосив на необхідністі перегляду тарифів. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
За словами представника компаніх існуючі тарифи – збиткові. При поточній вартості газу 6,27 грн за кубометр, тариф на розподіл палива для АТ «Дніпрогаз», затверджений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, становить 56 копійок.
Це призводить до великих збитків, які торік склали 137 млн грн, а цього року за прогнозами сягнуть 194-х.
«Така ситуація призводить до низки проблем. По-перше, це відтік кадрів. Наразі на підприємстві залишаються відкритими 544 вакансії. По-друге, це брак коштів на обслуговування газопроводів. Затверджений тариф покриває реальну вартість робіт, товарів і послуг тільки на 69 %. Тож члени профспілки АТ «Дніпрогаз» неодноразово зверталися до уряду та НКРЕКП з метою перегляду тарифу на розподіл природного газу і підвищення заробітних плат газовикам до конкурентного рівня. Однак наразі ситуація незмінна, що ставить під загрозу забезпечення газопостачанням жителів Дніпра в опалювальному сезоні 2019-2020 років», – підсумував фахівець зі зв’язків із громадськістю та пресою АТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін.