У Дніпро із опіками терміново доставили двох військових

18.02.2021 09:40   -

17 лютого військовим гелікоптером у Дніпро було доставлено двох наших захисників, із важкими опіками. Про це повідомила дніпровська волонтерка Тетяна Губа на своїй сторінці у Фейсбук.

Один із військових мав важчий стан і потребував підключення до апарату ШВЛ. На сьогодні заплановані операції з відновлення шкіряного покрову поранених.

“В Дніпро військовим вертольотом із району ООС евакуйовані двоє військовослужбовців з опіками. Один Захисник поступив на ШВЛ, зараз вже дихає самостійно, він в реанімації, стан стабільний, інший вже в опіковому відділенні, стан теж стабільний. На завтра заплановані операції . Добре що у нас в Україні є свій виробник ксеношкіри . Дякую усім учасникам евакуації і військовим медикам , надававшим першу допомогу і під час польоту. Лікарі 2- ї міської лікарні прийняли естафету боротьби за здоров‘я!“, – написала Тетяна.

May be an image of одна або кілька осіб та просто неба

Де саме військовослужьовці отримали важкі опіки – не уточнюється. Прес-служба ООС про даний інциндент не повідомляла, відзначивши, що бойових втрат в українських підрозділах минулої доби не було. Про поранення – не доповідали:

“Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. Бойових втрат серед наших воїнів немає“, – зазначили у прес-службі.

Загалом, минулої доби, 17 лютого, терористи здійснили 4 збройні провокації на Донбасі, використавши окрім кулеметів, снайперської зброї та гранатометів заборонені міномети калібру 82 мм.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” російсько-окупаційні війська вели вогонь в бік українських позицій з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів неподалік Новомихайлівки. Поблизу населеного пункту Славне противник застосував проти наших воїнів автоматичні станкові та станкові протитанкові гранатомети. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів біля Південного, а неподалік Шумів окупанти здійснили обстріл наших позицій з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї“, – повідомляє прес-служба ООС.