У Дніпрі зупинили виробництво фальсифікованого алкоголю

04.01.2019 18:15   -
Автор:

Сьогодні, 4 січня працівниками управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області Нацполіції та Дніпропетровської місцевої прокуратури №4 проведено ряд санкціонованих обшуків в м. Дніпро. В результаті припинено діяльність підпільного цеху із виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції.
Про це стало відомо від працівників прес-служб Управління захисту економіки в Дніпропетровській області та Департаменту захисту економіки Національної поліції України, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Правоохоронці задокументували злочинну діяльність групи осіб, факт незаконного виробництва фальсифікату, встановили місця знаходження цеху та збуту горілчаної продукції.
Проведеними слідчо-оперативними заходами встановлено, що двоє дніпрян протягом півроку виготовляють фальсифіковану продукцію на території приватного домоволодіння. Готову продукцію зловмисники розливали у 10-ти літрову тару без будь-яких маркувань про походження та виробника. Реалізовували горілчані вироби переважно через мережу закладів швидкого харчування м. Дніпро.
Сьогодні, 4 січня оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області спільно зі слідчими прокуратури провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів, за місцями розташування складського приміщення та закладів швидкого харчування.
У ході проведення 9-ти обшуків правоохоронці вилучили 3,7 тисяч літрів алкогольної продукції без наявних документів про її походження, спирт етиловий у кількості – 350 літрів, ємності та прилади для розливу та фільтрації продукції, ваговимірювальні прилади, барвники та ароматизатори.
Вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей складає понад 128 тисяч гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 199 КК України, триває. Встановлюються інші можливі місця реалізації фальсифікату та особи, які також можуть бути причетними до незаконної діяльності.