Злодіїв, що пограбували пункт обміну валюти у Дніпрі на 172 тис грн відпустили на волю

26.12.2018 19:00   -
Автор:

У Дніпрі винесено вирок двом зловмисникам, котрі одразу після закінчення робочого дня пограбували пункт обміну валюти.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на на Єдиний державний реєстр судових рішень.
Загалом нападників було троє. Але одному з них вдалося втекти. Органи досудового слідства не могли встановити його особи, а спільники не видали.
Злочинці розробили чіткий план пограбування, в якому кожному із трійці була відведена конкретна роль. Щоб потрапити в приміщення, слід було мати вагому причину зайти в обмінник після закінчення робочого дня. Грабіжники вигадали, нібито їм потрібно отримати довідку в приватного підприємця, офіс якого розташований в одному приміщенні з кантором.
Щойно працівник приватного підприємства, який чергував, відкрив замкненні зсередини двері, вони напали на нього, зв’язали пластиковими хомутами руки та ноги, заклеїли липкою стрічкою рот. Потім пішли в кімнату обмінника. Тихцем підкралися ззаду до касира, вдарили кулаком у голову, повалили на підлогу, зв’язали руки-ноги і заклеїли рота.
Із шухляди столу вигребли 100 тисяч російських рублів, 1160 євро, 4790 польських злотих та 60 тисяч гривень і кинули в рюкзак. Своїми діями нанесли шкоди на 172 тисячі 427 гривень. Однак скористатися награбованим не вдалося. На виході з
приміщення двох зловмисників з грішми затримала поліція.
Суд визнав грабіжників винними у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.15, ч.3 ст.186 Кримінального кодексу і
позбавив волі на п’ять років – однак із трирічним іспитовим терміном.
Джерелро: “Експрес-онлайн