У Дніпрі застосували унікальну для України технологію захисту асфальту від льоду

21.03.2018 15:30   -
Автор:

У ніч на 21 березня у Дніпрі випало ще близько 20 сантиметрів снігу, а дороги вкрилися льодом. Для боротьби зі стихією задіяли всю комунальну техніку. Про це під час брифінгу 21 березня повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Погодні умови сьогодні вночі були одними з найважчих. Ускладнювало ситуацію й те, що за температури -7 градусів ішов дощ. Уся піщано-соляна суміш, яку ми висипали на дорогах, вже за годину вкривалася кригою. Через це доводилося посипати повторно. Сьогодні вночі ми вперше використали унікальний для України метод обробки доріг: за допомогою спеціальної техніки, яку ми придбали раніше, наносили гарячий соляний розчин на дорожнє покриття, вкрите льодом. Завдяки цьому всі дороги проїзні», – сказав заступник Бориса Філатова.
Михайло Лисенко наголосив на тому, що наразі жодних проблем із міським транспортом немає: «Близько 2-ї години ночі контактні мережі тролейбусів та трамваїв вкрила крига. Через це було прийнято рішення викликати водіїв та запустити порожній електротранспорт – щоб уникнути обмерзання ліній електропередач. Це мало ефект: сьогодні вранці 100% транспорту вийшло на лінію. Також усі маршрутні таксі міста виїхали на роботу за графіком».
Заступник міського голови додав, що наразі перед комунальниками ставлять два завдання: вивезення снігу в радіусі 10 метрів від зупинкових комплексів, мостів, основних магістралей та червоних ліній, а також розчищення снігу на внутрішньоквартальних дорогах.