У Дніпрі замінили один з найбільших прапорів країни

18.08.2021 14:47   -

У Дніпрі замінили один з найбільших прапорів України. Йдеться про стяг, який майорить на флагштоку біля Історичного музею. Процедура є обов’язковою і проходить один-двічі на місяць: прапор вигорає від сонячних променів та ушкоджується від вітру, злив та снігопадів. На саму процедуру заміни йде від 40 хвилин до години, а на спускання/підіймання близько 7-10 хвилин, залежить від погоди.

Цього разу стяг замінили напередодні святкування Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.

«Висота флагштоку – 72 метри, розміри прапора – 18 на 12 метрів, вага літнього стяга близько 25 кілограмів, а зимовий може сягати 30 кілограмів, для його пошиття використовуються спеціальні посилені нитки для збільшення строку експлуатації та зменшення стороннього впливу. Він зроблений зі спеціальної тканини, яка використовується для парашутів», — зазначила начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Світлана Літвінова.

Після заміни прапори складуються на базі підрядного підприємства, що обслуговує об’єкт. Проте здебільшого їх забирають волонтери та перешивають на менші прапори для солдатів у зону ООС.

За той час, що у Дніпрі встановлений флагшток з найбільшим прапором, його замінювали близько 70 разів. Зазвичай процедуру проводять зранку, коли на дорогах мало пішоходів та транспорту. Але головне — це погодні умови, адже не повинно бути вітру.