У Дніпрі з’явився чи то “сад каменів”, чи то “Стоунгендж”

05.12.2020 11:48   -

У Дніпрі в сквері “Прибережному” тривають роботи з ландшафтного дизайну. Нещодавно тут з’явилася нова незвичайна локація, яку називають садом каменів або дніпровським стоунгенджем.

Стропами перевязали, чтобы переместить / фото: fb Геннадий Климов

Сквер прикрасили гладкими валунами різної форми і розмірів. Розклали ці “камінці” на газонах ближче до річки.

Камені символізують красу і велич природи. Невеликі камінчики можуть означати безмежжя світу. Тому це місце прекрасно пасуватиме для медитацій і прогулянок, – розповідає Дніпровська панорама.

Місцеві жителі здивовані, що поставили саме такі гладкі камені, а не, наприклад, ламані і химерні. Як пише Євген Надіон, таке рішення можна пояснити тим, що сам сквер неприродний, а створений руками людини, тому і валуни поставили такі гладкі.

На газонах біля річки розклали валуни різних форм і розмірів. Камені гладкі, а це означає, що створені вони були людськими руками. Геннадій вважає, що камені символізують красу і велич природи. А невеликі камінчики можуть означати безмежжя світу. Локація сподобається тим, хто під час прогулянки за краще медитацію.

А ось такий справжній японський сад каменів.

How Japanese Rock Gardens Became Expressions of Zen

А це кельтський Стоунгендж (англ. Stonehenge, від староанглійського Stan Hengues — «Висячі Камені») – стародавній мегаліт, розташований на півдні Англії в 130 кілометрах від Лондона. Це комплекс з 30 грубо тесаного величезних стовпів і плит з каменю, поставлених один на одного в концентричних колах. Вважається одним з найзагадковіших місць в світі і входить до Списку об’єктів, що охороняються ЮНЕСКО.

Стоунхендж і Праукраїна? | СПАДЩИНА ПРЕДКІВ