У Дніпрі з’явиться велика скульптура у пам’ять про загиблих дітей

04.07.2022 12:30   -

У Дніпрі планують встановити велику скульптуру у пам’ять про загиблих у війні дітей. Стало відомо, як вона буде виглядати. 

Керівник Територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів, що нещодавно німецький професор Карл Аймермахер подарував нашому місту статуетку Вадима Сідура. Він довгий час був біографом відомого скульптора післявоєнної епохи.

Скульптура “Пам’ятник загиблим дітям” стане прототипом майбутньої трьохметрової або п’ятиметрової інсталяції. Її планують встановити на одній з площ міста після нашої перемоги у війні. За словами Корбана, це буде нагадуванням дніпрянам та наступним поколінням о російській агресії, яка вбила сотні українських дітей.

Статуетка Вадима Сідура -

Станом на ранок 4 липня, внаслідок російської агресії в Україні постраждали більше ніж 989 дітей. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 345 дітей загинули та понад 644 отримали поранення. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.