У Дніпрі з’явилася «Алея дипломатів»

23.07.2021 09:38   -

22 липня у Дніпрі, на перетині вулиць Старокозацької та Фабра, відкрили «Алею дипломатів». Перші дерева – кавказькі липи – висадили Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоель Ліон та Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Штефан Кайль. Висаджування дерев для дипломатів – символічне, – повідомляє Дніпровська міська рада.

«Особисто для мене це важливо, співпало, що саме закінчується моя каденція, термін перебування в Дніпрі. Я радію, що зараз є можливість спільно посадити дерево і залишити слід для наступних поколінь», – розповів пан Кайль.

Саджати дерево – це дуже важливо, вважає ізраїльський дипломат Джоель Ліон: «Робиться це не для себе, а для наступних поколінь. Саджати дерево – означає давати життя, бо дерево поглинає вуглекислий газ і дає кисень».

«Таку традицію плануємо продовжити, і незабаром «Алея дипломатів» поповниться новими деревами», – зауважив заступник міського голови, директор департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Дніпровської міської ради Володимир Міллер.