У Дніпрі вже розпочали підготовку до нового опалювального сезону

20.05.2021 17:07   -

У Дніпрі розпочали готуватися до нового опалювального сезону одразу після завершення попереднього. Капітальні ремонти трубопроводів опалення виконують поетапно в усіх районах міста.

«Ми ремонтуємо внутрішньоквартальні теплові мережі на ділянці від будинку № 8 по вулиці Титова до будинку № 104 на проспекті Олександра Поля. Саме тут взимку найчастіше ставалися прориви, тож розпочали з цих адрес. Тут замінимо близько 700 метрів підземної труби. Роботи плануємо завершити на початку липня», – прокоментував начальник теплової дільниці № 2 КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Геннадій Плахтій.

Про часті прориви та аварійний стан труб говорить і старший майстер теплової дільниці КП «Теплоенерго» ДМР Віктор Дадіверін. Він стежить за ходом капітального ремонту теплової мережі на вулиці Семафорній, що на житломасиві Північний.

«Ця траса функціонує вже більш як 35 років, однак за нормами вона має відслужити 25 років, а потім бути заміненою. Труби вже зношені, тому ми їх демонтуємо, натомість прокладаємо тут нові. Роботи проводимо у міжопалювальний сезон задля комфорту мешканців міста. Тут буде замінено близько 960 метрів трубопроводу», – зазначив Віктор Дадіверін.

Також вперше за останні 30 років міняють магістральний трубопровід на території котельні, що на вулиці Батумській, 21-Д. Звідси тепло надходить до 233 будинків, з яких 10 шкіл, 6 дитячих садків і 4 міські лікарні.

За словами начальника теплової дільниці № 1 КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Анатолія Лавренюка, заміна труб суттєво вплине не тільки на якість теплопостачання, а й на роботу обладнання та інших систем опалення.

«Монтаж магістрального трубопроводу завдовжки близько 160 метрів та діаметром 630 мм вже майже завершено. Потім ми проведемо гідравлічні випробовування, а після теплоізоляції і теплотраса, і котельня будуть готові до нового опалювального сезону», – підсумував Анатолій Лавренюк.