У Дніпрі випустили майже 200 офіцерів поліції (ФОТО)

30.06.2016 13:18   -
Автор:

Цьогоріч випускниками Дніпропетровського державного університету внутрішніх став 191 курсант. Усі вони відсьогодні носитимуть погони працівників поліції. На стройовому плацу вишу зібралися батьки та рідні випускників. Традиції випускної церемонії вишу – це урочистий марш, чуттєвий вальс і, за офіцерською традицією,кидання монет – на добро та вдачу.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Випускники цього вишу підуть служити до різних підрозділів правоохоронної системи міста та країни. Відомо, що 78 молодих новоспечених офіцерів поповнять лави органів національної поліції області. Також 23 випускники-відмінники крім дипломів із відзнакою отримали також звання старшого лейтенанта поліції.
Вчорашні курсанти пройшли не лише теоретичну підготовку у стінах вишу, а й вдосконалювали свої знання на практиці. Навчалися майбутні офіцери 3-4 роки – залежно від обраного фаху. Нині у виші роблять більший акцент саме на практичну частину.
«Кардинально змінилася підготовка фахівців. З реформуванням системи УВС змінилася нормативна база і підхід викладання. Є потреба саме в практиках», – розповів декан факультету №2державного університету внутрішніх справ Роман Кацуба.
Він також додав, що з реформою поліції України кількість бажаючих здобути профільну освіту в університеті відчутно збільшилася. У виші радіють – тепер у лавах їхніх студентів більше представниць прекрасної статі – бо ж кожна п’ята дівчина тут хоче працювати в поліції.
Зазначимо, що за роки існування державного університету внутрішніх справ його випускниками стали близько 30 тисяч правоохоронців та фахівців-юристів.