У Дніпрі встановили рекорд із випікання млинців

29.02.2020 19:00   -
Автор:

29 лютого у Дніпрі, у парку Шевченка та на набережній біля готелю «Дніпропетровськ», відзначили свято Колодія. Заходи організовані за підтримки міського голови Бориса Філатова.
На набережній встановили рекорд із випікання млинців за годину.
«Дніпро і в цьому став кращим, сьогодні на набережній майстри спекли 721 млинець – це найкращий показник в Україні. Більше ніхто такого не робив», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Після того, як експертна комісія зафіксувала рекорд і вручила диплом, поласувати млинцями мали змогу усі охочі безкоштовно. А далі – долучилися до великого хороводу.
Вікторія, скуштувавши млинці, зазначила, що кухарі не даремно старалися: «Добре, що є такі ентузіасти, які хочуть показати, наскільки смачно у нас вміють готувати».
Інша гостя заходу Валентина розповіла, що підтримка народних свят – гарна ініціатива: «Я прийшла сюди разом з усією родиною. Ми дивились, як вправно кухарі порались із млинцями. Вони як жонглери!».
Водночас у парку Шевченка відбулося театралізоване дійство. На цій локації дніпрян пригощали варениками від козаків «Лютої кухні» та трав’яним чаєм.
«Для багатьох є здивування, що ми готуємо не млинці, а вареники. Якщо брати саме українські традиції, то саме вареники з сиром є основною стравою свята. Також захід організовано так, що вихованці позашкільних закладів Дніпра продемонстрували майже усі обрядові святкові дійства в стислому форматі, аби містяни мали можливість з ними ознайомитися», – сказала заступниця директора – начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

Дніпрянка Лариса розповіла, що захід їй дуже подобається: «Це свято весни і все так радісно. Діток і людей багато. Гарний концерт, хороводи, я і б сама долучилася, але вік заважає. Дуже смачний трав’яний чай і гарні козаки. Дуже дякую організаторам за чудове свято».
Зазначимо, що протягом дня дніпряни та гості міста могли відвідати заходи, скуштувати млинці та інші смаколики, купити на ярмарку домашні продукти чи прикраси, виготовлені власноруч, подивитися виступи творчих колективів, взяти участь у майстер-класах і зробити знімки у тематичних фотозонах.
Завершилось святкування о 17:00 традиційним спаленням опудала.